Curentul alternativ

Incarcat la data: 03 Februarie 2011

Autor: Faniel

Pret: 80 credite

Numar pagini: 27

Tip fisier: zip

Marime fisier: 7385 kb

In activitatea practica se intalnesc diferite marimi fizice care se deosebesc intre ele atat din punct de vedere calitativ (prin natura lor), cat ┼či din punct de vedere cantitativ.


Evaluarea cantitativa a unei marimi fizice de o anumita natura, se realizeaza printr-un proces de masurare: a masura o marime inseamna a o compara cu o marime de aceea┼či natura considerata unitate de masura ┼či a vedea de cate ori unitatea de masura se cuprinde in marimea de masurat.

 

Rezultatul masurarii este un numar care reprezinta valoarea marimii masurate; intotdeauna cand se exprima valoarea marimii masurate, este obligatorie specificarea unitatii de masura aleasa ca referinta. Un caz mai aparte il reprezinta senzorii ┼či traductoarele, care transforma in general (nu totdeauna) marimea de masurat  intr-o marime de alta natura mai u┼čor masurabila sau utilizabila intr-un proces de automatizare, intre cele doua marimi existand in general o relatie de directa proportionalitate.

 

Cuprins:

Argument.………………………………………….…...………………………………..4
Aparate de masurat pentru curent alternativ de joasa frecventa……………………6
Masurarea intensitatii ┼či tensiunii curentului alternativ de joasa frecventa…….….11
Masurarea impedantelor...………………...…………………………………………..16
Masurarea puterilor ┼či energiei…………………..…………………………………….19
Masurarea factorului de putere………………………………………………………...26
Masurarea frecventei…………………………………………………………………….27
Bibliografie………………………………………..………………………………………29
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curentul alternativ". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATECurentALTERNATIV
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan