Determinarea rezistentei electrice a unui rezistor

Incarcat la data: 06 Octombrie 2010

Autor: swat15

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 20 kb

5 (1 review)

Materiale necesare: Caseta cu rezistente necunoscute sau dispozitiv cu trei fire conductoare, alimentator 0 – 24 V c.c., ampermetru 10mA si 100mA c.c., voltmetru 10V c.c., conductori cu banana – 5 bucati.

Consideratii teoretice:
Pentru determinarea rezistentelor de valoare mica se foloseste metoda aval, adica voltmetrul se leaga in parallel cu rezistenta necunoscuta iar ampermetrul se leaga in circuitul principal.Astfel voltmetrul va indica tensiunea de pe rezistenta Rx.

Se realizeaza pe rand montajele pentru rezistente mici si mari. Cu ajutorul instrumentelor de masura se citesc valorile intensitatii curentului si a tensiunilor din fiecare caz.
Cu ajutorul acestora se calculeaza valorile rezistentelor necunoscute. Se fac determinari pentru diferite tensiuni aplicate circuitului respective. Pentru rezistente mari se foloseste ampermetrul cu scala de 10 mA, iar pentru rezistentele mici scala de 100 mA c.c.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Determinarea rezistentei electrice a unui rezistor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ELECTRICAdeterminarereferat fizicarezistenta
Comentarii

ca ar trebui sa fie gratuite referatele!!!

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan