Dispozitive semiconductoare bazate pe efectul fotovoltaic

Incarcat la data: 07 Februarie 2014

Autor: mihai adrian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 6 kb

1.     Scopul lucrarii.
-  studiul efectului fotovoltaic;
-  trasarea caracteristicii I=f(U) pentru o fotodioda la diverse valori ale fluxului luminos;
-  determinarea curentului de scurtcircuit la diverse valori ale iluminarii.

 
   2.     Introducere.
In general, prin  dispozitive optoelectronice   se inteleg dispozitivele care pot transforma, prin intermediul proceselor electronice, energia radiatiilor luminoase in semnale electrice (sau energie electrica), precum  si dispozitivele care transforma energia electrica in radiatie luminoasa (optica). Dupa sensul de conversie, deosebim doua categorii de dispozitive optoelectronice:  

a.     In prima categorie intra dispozitivele care transforma energia radiatiei luminoase in semnale electrice: daca se urmareste punerea in evidenta a radiatiei  si masurarea intensitatii dispozitivele se numesc     fotodetectoare, iar daca se urmareste obtinerea de energie electrica, dispozitivele se numesc celule fotovoltaice.

b.     In cea de-a doua categorie sunt incluse dispozitivele care transforma energia electrica in radiatie optica -     dispozitivele electroluminiscente si laserii cu jonctiuni semiconductoare.
Celulele fotovoltaice transforma energia luminoasa direct in energie electrica, cu un randament relativ ridicat (>10%). Procesul de baza in aceste dispozitive este acela de generare de purtatori de sarcina sub actiunea radiatiei electromagnetice.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Dispozitive semiconductoare bazate pe efectul fotovoltaic". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Electricdispozitive semiconductoareefect fotovoltaic
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...