Energia nucleara

Incarcat la data: 10 Aprilie 2011

Autor: Stefan Andrei

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 10 kb

Energia Nucleara reprezinta energia eliberata in timpul fisiuni sau fuziunii nucleilor atomici.


Pana in anii 1800 principalul combustibil era lemnul,energia lui derivand din energia solara inmagazinata in plante in timpul perioadei lor de viata.incepand cu Revolutia Industriala,oamenii au devenit dependenti de combustibilul fosili (carbuni,petrol,gaze naturale) care deriva de asemenea din energia solara inmagazinata.


Arderea acestor combustibili produce reactii chimice ce rezulta prin schimbarea structurii electronilor in atomi.O parte din energia eliberata sub forma de caldura pastreaza combustibilul ramas suficient de cald pentru a intretine reactia chimica.


In timpul celui de al-II-lea razboi mondial, oamenii de stiinta din Germania si America s-au intrecut pentrua face o bomba puternica, utilizand energia din nucleul  atomilor.in Chicago o echipa de oameni de stiinta condusa de profesorul italian Enrico Fermi a reusit sa provoace prima reactie nucleara controlata. Era a bombei atomice.Ei au gasit o cale de a fisiona nucleul.in acest proces se distingea o cantitate mica de materie,dar era eliberata o cantitate mare de energie sub forma de caldura.in cazul bombei atomice procesul avea loc foarte rapid,avand ca rezultat o explozie brusca si devastatoare de energie.in centralele nucleare  are loc acelasi tip de reactie, dar la o rata mai lenta si controlata cu grija.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Energia nucleara". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEenergia nucleara
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...