Metode de producere a ultrasunetelor

Incarcat la data: 26 Ianuarie 2011

Autor: morosanu vlad

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 166 kb

Proprietate a unor cristale (cum ar fi cuartul) de a dezvolta intre fetele opuse o tensiune electromotoare (voltaj), atunci cand sunt supuse intinderii sau compresiei si, reciproc, de-a se extinde sau contracta din punct de vedere al dimensiunii, atunci cand sunt supuse unei tensiuni electromotoare.

 

Oscilatoarele cu cristale piezoelectrice sunt utilizate ca standarde de frecventa (inlocuind, de exemplu, balansierele de la ceasurile de mana), si la producerea ultrasunetelor.


Proprietatea deosebita a unor materiale feroelectrice este piezoelectricitatea sau efectul piezoelectric.Efectul piezoelectric a fost descoperit in anul 1880 de catre fratii Pierre si Jacque Curie si pus in evidenta prin aparitia unei diferente de potential electric la capetele unui dielectric sau feroelectric, atunci când asupra lui actioneaza o forta de compresie mecanica.

 

Diferenta de potential se datoreaza polarizarii electrice a materialului piezoelectric sub actiunea deformatoare a solicitarii mecanice externe. Polarizarea electrica consta in aparitia unor sarcini electrice pe suprafata materialelor piezoelectrice supuse actiunii fortelor de compresie sau de intindere.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Metode de producere a ultrasunetelor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FIZICAMETODEPRODUCERE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan