OPTIMIZAREA CONSTRUCTALA

Incarcat la data: 11 Ianuarie 2011

Autor: moldoveanu cristina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 376 kb

Efectul fotovoltaic este crearea de o tensiune (sau un curent electric corespunzator) intr-un material la expunerea la lumina. Efectul fotovoltaic este direct legat de efectul fotoelectric, insa cele doua procese sunt diferite si ar trebui sa fie deosebite.

In efectul fotoelectric, electronii sunt respinsi de la suprafaţa unui material dupa expunerea la radiatii de suficienta energie. In efectul fotovoltaic diferenta consta in faptul ca electronii generate sunt transferate intre benzi diferite (de exemplu, de la banda valenta la benzile de conductie), din interiorul material, rezultand crearea unei tensiune intre cei doi electrozi.


Celulele fotovoltaice (FV) sunt dispozitive semiconductoare care convertesc lumina solara direct in energie electrica. O celula FV este alcatuita din doua straturi de material semiconductor intrinsec, unul de tip p si unul de tip n, care formeaza o jonctiune p-n (sediul unui c amp electric intrinsic). Rezistenta serie Rs a celulei este responsabila de reducerea puterii electrice furnizate de celula in sarcina.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "OPTIMIZAREA CONSTRUCTALA". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INGINERIEELECTRICAREFERATEOPTIMIZARE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan