Referat Temperatura si Caldura

Incarcat la data: 12 Decembrie 2004

Autor: luminita carol

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: doc

Marime fisier: 125440 kb

1 (1 review)

Procesul termic este trecerea unui sistem dintr-o stare termica in alta stare termica.
Marimea ce masoara procesul termic se numeste caldura si se noteaza cu Q.
                    <Q>SI=Joule (J)
Caldura reprezinta transferul de energie de la o substanta la alta, sau de la un corp la altul datorita diferentei de temperatura.
Caldura poate fi transferata prin trei procese:
 -prin conductie
 -prin convectie
 -prin radiatii 

 

Conductia este transferul de caldura pe un obiect solid din aproape in aproape, fara transport de substanta. Este procesul datorita caruia manuirea unui vatrai (cleste de vatra) devine grea, chiar daca numai varful este in foc.
Convectia transmite caldura prin schimbul de molecule fierbinti si reci. Acesta este fenomenul prin care apa dintr-un ibric devine clocotita uniform chiar daca numai fundul ceainicului este in contact cu flacara.
Radiatia este transferul de caldura prin radiatie electromagnetica. Radiatia se poate propaga prin vid. Acesta este mecanismul prin care un semineu incalzeste o camera.
Coeficienti calorici sunt factorii de care depind de caldura.
Acestia sunt:
a)caldura specifica
b)capacitatea calorica
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Temperatura si Caldura". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: referat fizicareferat caldurareferat energie