Termodinamica

Incarcat la data: 24 Ianuarie 2013

Autor: Dragan Madalina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 272 kb

Conceptia atomista despre substanta enuntata acum 2500 ani de catre Leucip si Democrit, a fost confirmata in secolul al XVIII-lea odata cu descoperirea unor fenomene noi precum electroliza, radioactivitatea si emisia termoelectronica.

Conform acestei conceptii, substanta este alcatuita din particule indivizibile si indestructibile numite atomi.
Marimi caracteristice.

Deoarece atomii au dimensiuni extrem de mici si, deci si mase foarte mici, s-a introdus o unitate de masura specifica numita unitate atomica de masa.

- Unitatea atomica de masa (u) este marimea egala cu a 12-a pare din masa izotopului de carbon
- Masa atomica relativa a unei substante este numarul care arata de cate ori este mai mare masa atomica a ei decat a 12-a parte din masa atomica a izotopului de carbon .
- Masa moleculara relativa a unei substante este numarul care arata de cate ori este mai mare masa unei molecule din acea substanta decat a 12-a parte din masa atomica a izotopului de carbon.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Termodinamica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...