Platforma Moesica

Incarcat la data: 17 Aprilie 2010

Autor: adrian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 6 kb

Platforma Moesica se intinde intre Orogenul Carpatic - in vest, aliniamentul reprezentat de Orogenul Carpatic -Orogenul Nord Dobrogean - in nord si Orogenul Balcanic -in sud. Spre est se continua in selful Marii Negre.

 

Din aceasta se individualizeaza pe teritoriul Romaniei trei compartimente (valah, sud-dobrogean si centraldobrogean), care au rang de subunitati tectonice delimitate de accidente tectonice transcrustale majore, spre deosebire de situatia din Platforma Scitica unde separarea sectoarelor Barlad si Deltei Dunarii tine de ratiuni geografice.
Aceste compartimente tectonice au fost tratate de-a lungul timpului diferit, fie ca platforme de sine statatoare fie ca niste compartimente tectonice ale Platformei Moesice.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Platforma Moesica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: GEOLOGIEplatforma moesica
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...