Apa - izvor de sanatate

Incarcat la data: 02 Iunie 2010

Autor: Pasare Ana-Maria

Pret: 50 credite

Numar pagini: 14

Tip fisier: zip

Marime fisier: 552 kb

Mediul si factorii de mediu  sunt afectati in cea mai mare masura de poluare, capabila sa afecteze si sa deterioreze echilibrul ecologic.Mult timp, toate vietuitoarele de pe Pamant au convietuit intr un echilibru ecologic ce a constituit conditia  esentiala a existentei si continuitatii vietii.

Omul a intervenit asupra ecosistemului existent, transformandu-l potrivit nevoilor si intereselor sale. Paralel cu crearea mediului artificial, ca rezultat al agresiunii activitatilor umane, calitatea mediului natural s-a degredat treptat. Reprezentand echilibrul care trebuie sa se mentina in cadrul biodiversivitatii, echilibrul ecologic este dereglat atat de fenomene naturale (cutremure, inundatii, eruptii vulcanice, alunecari de teren, tornade), cat si prin activitati umane.


Poluarea este definita drept introducerea de materiale contaminate intr-un mediu, materiale care cauzeaza instabilitate, dezordine si duc la disconfortul sau chiar afectarea sanatatii organismelor vii din acel mediu. Poluarea poate fi o substanta sau sursa de energie precum zgomot, caldura sau lumina. Substantele poluante pot avea origine nenaturala sau naturala, caz in care sunt considerate poluante daca depasesc nivelele naturale.


Principalele forme de poluare sunt:


-    Poluarea aerului – se refera la introducerea substantelor chimice si particulelor in atmosfera. Substantele uzuale variaza de la monoxid de carbon pana la oxizi de nitrogen si sunt produse in urma proceselor industriale si a consumului de carburant de catre automobile. Poluarea aerului este cauzata de arderea combustibililor fosili necesara transporturilor, consumul de electricitate, incalzirea locuintelor si de procesul de productie al bunurilor si serviciilor pe care le cumparam.


-    Poluarea apei – se refera la deversarea in apele curgatoare sau balti de substante contaminante, cel mai adesea rezultate in urma unor procese industriale.


-    Poluarea solului – principalele substante care polueaza solul sunt hidrocarburile, metalele grele, ierbicide, pesticide. Poluarea pamantului este cauzata de deseurile menajere stocate in pamant, deseurile rezultate in urma proceselor industriale de productie, despadurire, operatiunile de minerit si mecanizarea excesiva.


-    Contaminarea radioactiva – rezultata in urma testelor nucleare, accidentelor nucleare sau pur si simplu rezultata in urma exploatarii centralelor nucleare. Este cea mai “moderna” forma de poluare, aparuta in secolul XX.


-    Poluarea fonica – apare indeosebi in zonele urbane aglomerate sau in aproprierea aeroporturilor, soselelor si zonelor industriale


-    Poluarea cu lumina – apare tot in zonele urbane aglomerate


-    Poluarea vizuala – este o forma mai putin nociva, dar care are un impact vizual semnificativ. In aceasta categorie intra banerele outdoor, panourile publicitare, cablurile aeriene etc


-    Poluarea termala – este schimbarea temperaturii apelor ca urmare a influentei umane precum folosirea apelor pentru racirea instalatiilor industriale.



Textul de mai sus reprezinta un extras din "Apa - izvor de sanatate". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: APAasigurari de sanatate
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan