Bazinul hidrografic Mures

Incarcat la data: 10 Martie 2010

Autor: boicu alea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 52 kb

Bazinul hidrografic Mures este situat in partea centrala si de vest a Romaniei si izvoraste din Carpatii Orientali (Depresiunea Giurgeului), Muntii Hasmasul Mare iar suprafata bazinului hidrografic (inclusiv raul Ier) este de 28310 km2 (11,7% din suprafata tarii). Pana la granita cu Ungaria isi desfasoara albia pe o lungime de 761 km, fiind cel mai lung dintre raurile interioare ale tarii.

Reteaua hidrografica codificata insumeaza 798 cursuri de apa si 10861 km, adica 13,7 % din lungimea totala a retelei codificate a tarii si o densitate de 0,39 km/ km2 fata de 0,33 km/ km2 - media pe tara. Zona cursului superior este delimitata de Depresiunea Giurgeului si Defileul Toplita - Deda, cursul mijlociu este reprezentat de zona centrala a Podisului Transilvaniei, iar zona cursului inferior este delimitata de Muntii Apuseni, Carpatii Meridionali, Muntii Banatului si Campia de Vest (intre Lipova si granita cu Ungaria).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Bazinul hidrografic Mures". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MURESparte generalabazin hidrografic
 
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook