Ecosistemul

Incarcat la data: 10 Noiembrie 2011

Autor: Vezure Alexandru

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11233 kb

Ecosistemul reprezinta unitatea de baza structurala si functionala a biosferei fiind alctuit din biotop si biocenoza care formeaaza un ansamblu intergrat in permanenta interactiune sui in care se poate raliza productivitatea biologica.

 

Biotopul - este alcatuit din totalitatea factorilor abiotici din locul in care se gaseste o biomasa. In randul factorilor se gasesc factorii de existenta, necesari supravietuirii si sunt reprezentati de lumina, temepratura, apa, aer si sol.

 

Factorii de influenta care au o prezenta accidentala si care nu sunt necesari supravietuirii (furtunile, inundatiile, ploi , grindina etc.).


Supravietuirea organismelor intr-un biotop se realizeaza in 2 limite: una minima si un maxima  pentru un anumit factor ecologic. In acest fel poate fi denumita notiunea de amplitudine a tolerantei individuale, a populatiei sau a speciei reprezentati de intervarulul dintre limita minima si limita maxima. In cadrul acestui interval exista si o valoare optima la care procesul fiziologic decurge cu o intensitate maxima.

 

Limitele de toleranta ale unei specii pentru un factor ecologic pot fi largi si inguste. Limitele inguste pot fi desemnate prin prefixul steno-  atasat factorului respectiv. La aceeasi specie, limitele de toleranta difera de la o zona geografica la alta. Adaptarile la aceste condtii locale  constituie asa numitele ecotipuri.

 

Organismele care suporta variatii foarte inguste de temperatura sunt cunsocute ca indicatori biologici. In randul factorilor de biotop deosebim factorii geografici, facotirii mecanici, factorii fizici si factorii chimici.
 

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Ecosistemul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: BIOSFERAecosistemulbiotopul
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...