Ecoturismul: cabana Barcaciu

Incarcat la data: 21 Ianuarie 2013

Autor: simona

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 46 kb

Ecoturismul este acel tip de turism practicat in zone naturale neatinse, neexplorate, nemodificate prin interventia omului, practicat astfel incat sa nu aduca daune mediului, ci dimpotriva, sa contribuie la protectia si gospodarirea zonelor respective.

El a aparut pentru prima data in America de Nord, la mijlocul anilor ’80, si a inceput sa fie practicat si in Romania (Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, Parcul National Retezat, Parcul Natural Apuseni, Parcul National Piatra Craiului, sunt doar cateva dintre zonele ecoturistice).

Majoritatea destinatiilor ecoturistice sunt plasate in apropierea ariilor protejate sau chiar in interiorul acestora. Ecoturismul este diferit de turismul clasic deoarece este practicat in zone cu un habitat natural, nemodificat, cu o vegetatie salbatica, cu specii rare de fauna si flora de importanta biogeografica.

Urbanizarea nu a patruns aici, iar toate “artificiile” care atrag in mod normal turistul lipsesc. Iubitorii de natura nemodificata cauta aceste locuri tocmai pentru valoarea lor ecologica, estetica si peisagistica, capatata de la nastere, fara alte “cosmetizari”.


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Ecoturismul: cabana Barcaciu". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEgeografia turismuluireferat ecoturism
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...