Hazardele industriale

Incarcat la data: 04 Iunie 2010

Autor: Giocas Daniel

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 46 kb

Aceasta categorie include o gama larga de accidente, declansate de om cu sau fara voia sa, legate de activitatile industriale, cum sunt exploziile, scurgerile de substante toxice, etc. asemenea hazarde sunt mai frecvente in industriile chimica si metalurgica, mai ales in prima, datorita emisiilor de substante nocive in procesul de productie si cantitatilor mari de deseuri care afecteaza solul, apa si aerul.

Amplasarea obiectivelor industriale in vai adanci si depresiuni, in care se manifesta frecvent fenomene meteorologice cum sunt calmul atmosferic si inversiunea termica, conduce la stagnarea si cumularea poluantilor si, in final, la realizarea unor concentratii periculoase.

Cel mai grav accident

Cel mai grav accident este cel inregistrat in fosta uniune sovietica, la cernobil, in ucraina. explozia unui dintre cele patru reactoare ale centralei nucleare, in noaptea de 25-26 aprilie 1986, a pulverizat peste 1 000 tone din cuvertura protectoare si o mare cantitate de substante radioactive care contineau iod 131 si cesiu 137. dintre consecinte amintim: muncitorii si pompierii care au asigurat stingerea incendiului, grav iradiati, au murit in lunile urmatoare, au fost evacuate imediat 200 000 de persoane din localitatile aflate pe o raza de 30 km; au fost iradiate circa un milion de persoane.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Hazardele industriale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: GEOGRAFIEINDUSTRIEHAZARDEreferat
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan