Influenta schimbarilor climatice asupra padurilor

Incarcat la data: 24 Mai 2012

Autor: badea viorica

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 18 kb

Padurea are functii multiple ecologice, sociale si economice si este suportul unui bogat tezaur de informatie genetica si ecologica. Activitatile umane exercita o presiune accentuata asupra fondului forestier prin despaduriri, prin fragmentarea arealului si prin conversia utilizarii terenurilor spre alte destinatii.

Conform datelor Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), suprafata acoperita cu paduri la nivel mondial, in anul 2000, era de 3,866 milioane ha, ceea ce reprezinta aproximativ o treime din suprafata terestra. Dintre acestea, 95% sunt paduri naturale si 5% sunt plantatii. Cea mai mare pondere a suprafetelor impadurite revine Europei, Americii Latine si Caraibelor (peste 25% fiecare), urmate de regiunea Asia-Pacific (19%), Africa (17%) si America de Nord (12%). Cele mai extinse sunt padurile tropicale (47%) si cele boreale (33%).

România avea in 1800 o suprafata de 8,5 mil. ha padure, adica 36% din teritoriu, suprafata care s-a redus continuu, astfel ca s-a ajuns ca in prezent suprafata fondului forestier sa fie de 6,496 mil. ha, respectiv 27,3 % din teritoriul tarii.Cauzele acestei reduceri drastice  presupun poluarea industriala (cca 6-7%), dar si mai mult, defrisare abuziva, iresponsabila si pasunatul excesiv; situatia produce mari neajunsuri, dat fiind ca posibilitatile de regenerare a padurilor sunt foarte reduse.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Influenta schimbarilor climatice asupra padurilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEreferat geografiereferat paduri
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...