Mediul padurilor de foioase

Incarcat la data: 14 Ianuarie 2012

Autor: Marina Claudia

Pret: Gratuit

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 2084372 kb

Mediul padurilor de foioase (si de amestec)Acest mediu se dezvolta intr-un climat cu precipitatii tot timpul anului, dar cu veri calde si cu ierni cu atat mai friguroase cu cat ne departam de vestul continentelor euroasiatic si american, catre est. Este specific emisferei nordice.

 

In Europa, incepe din Anglia si sudul Scandinaviei, trece peste partea vestica si centrala a continentului, pana in centrul Ucrainei; de aici fasia respectiva se subtiaza foarte mult si, prin sudul Muntilor Ural, se lungeste peste sudul Siberiei pana la jumatatea continentului asiatic, unde aproape dispare. Reapare in estul Asiei, in Peninsula Coreea, pe o mare suprafata in China si in cea mai mare parte a Japoniei. Reaparitia mediului padurii de foioase in estul Asiei este legata de influentele Pacificului.

 


Daca in Europa si vestul Asiei acest mediu se intalneste aproximativ intre paralelele de 43˚ si 60˚N, in estul Asiei el coboara intre 24˚ si 50˚N. in America, mediul padurilor temperate se dezvolta ca o fasie larga pe fatada atlantica a continentului, de la litoralul Golfului Mexic si pana in nordul Muntilor Apalasi si al Marilor Lacuri Laurentiene (aproximativ intre paralelele de 30˚ si 49˚N). Catre Pacific, mediul respectiv este situat ceva mai la nord, in lungul Cordilierei pacifice a Stancosilor (intre 40˚ si 58˚N) avand si un diverticol nordic, indreptat spre est, in interiorul continentului (localizat aproximativ in provincia Alberta din Canada, la 53˚-59˚N)

 


In emisfera sudica, tipul acesta de mediu aproape ca nu exista. Este intalnit pe coasta pacifica din sudul statului Chile, in sud-estul Africii (Natal), in sud-estul Australiei, in Tasmania si Noua Zeelanda (intre 30˚-45˚N)
   

 

Clima,  la modul general, este deosebit de favorabila dezvoltarii padurilor cu frunze cazatoare, chiar si a unor tipuri de conifere. Conditia este insa sa existe si suficienta apa, iar vegetatia sa prezinte o mare adaptabilitate la alternanta anilor ploiosi cu cei secetosi, precum si la anumite conditii locale (de roca, expunere, panta etc.). in mare, clima se afla sub influenta latitudinii si a vanturilor de vest, respectiv sub influenta deplasarii ciclonilor tropicali si subpolari.

 

Exista patru anotimpuri, dintre care doua extreme – veri calde si ierni friguroase, dar cu zapada multa ceea ce face ca solul, in general, sa nu inghete.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Mediul padurilor de foioase". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MEDIUpaduripadurile de foioase