Particularitatile Climei in judetul Brasov

Incarcat la data: 23 Iunie 2010

Autor: aogheorghita

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 7 kb

Brasov este un judet din Romania aflat in sud-estul Transilvaniei, care include regiunile istorice tara Barsei, tara Fagarasului si Altland-ul sasesc.  Judetul Brasov se invecineaza cu Jud. Mures si Harghita la nord, jud. Covasna la est, jud. Buzau la sud-est, jud. Prahova, Dambovita si Arges la sud si jud. Sibiu la vest.

Judetul Brasov are o suprafata de 5.363 km2, reprezentand 2,3% din suprafata tarii.  Relieful judetului este accidentat si creste in altitudine de la nord spre sud. La nord se afla Depresiunea Fagarasului si Depresiunea Brasov, despartite de catre culmile scunde ale Muntilor Persani, iar la nord-vest se intinde o parte din Podisul Tarnavelor. Spre sud se inalta versantul nordic al Fagarasului, care depaseste in unele locuri 2000m altitudine, Muntii Bucegi, Piatra Craiului, Postavaru, Piatra Mare, Muntii Ciucas si o parte din Muntii intorsura Buzaului.

Cel mai important rau este Oltul, care strabate judetul pe o distanta de 210 km. Pe parcurs primeste: Baraoltul, Varghisul, Aita, Homorodul Vechi, Valea Mare, Raul Negru, Timisul, Barsa, Ghimbaselul, sinca, Sambata, Vulcanita, Sebesul, Berivoiul, Breaza, Vistea si Rodbavul. in categoria apelor statatoare se inscriu lacurile glaciare din Muntii Fagaras (Urlea, Podragul) si cele antropice pentru alimentarea cu apa potabila a localitatilor.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Particularitatile Climei in judetul Brasov". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: GEOGRAFIEparticularitatile climeijudetul brasov
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan