Referat Albania

Incarcat la data: 19 Mai 2010

Autor: Giocas Daniel

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 151 kb

NUME OFICIAL: Republica Albania SITUAREA: In sudul Europei (peninsula Balcanica), avand o suprafata de circa 28 748 km2 (locul 138 in lume). VECINII: (1 119 km): Grecia-247 km; Marea Ionica si Marea Adriatica-407 km; Iugoslavia-310 km; Macedonia-155 km.

Albania este impartita in 26 districte grupate in 5 regiuni, fara valoare administrativa, sabatoarea nationala fiind pe data de 28 noiembrie (aniversarea independentei-1912 si a eliberarii Albaniei-1944).
Capitala:Tirana,239.000 locuitori

RELIEFUL: Albania este o tara muntoasa cu o clima mediteraneana, nuantata de altitudine, ape scurte si repezi, cu un apreciabil potential energetic si o bogata vegetatie forestiera (43,2% din suprafata tarii). Se disting 5 regiuni naturale: Alpii albanezi (situati in nord cu altitudini cuprinse intre 2 000-2 600 m); bine impaduriti si traversati de vaile adanci ale raului Drin (281 km) si ale afluentilor sai (Tropoje, Shale); Muntii Albaniei Centrale (altitudinea maxima varful Korab, 2 751 m, la granita cu Macedonia), care coboara in trepte spre vest si sunt traversati de raurile Mat (97 km) si Shkumbin (146 km), Epirul Albanez in sud-vest cu altitudini ce nu trec de 2 000 de m si depresiuni bine populate pe raurile Seman (252 km) si Vjose (238 km); ultimele doua regiuni naturale sunt mai joase si anume: Depresiunea Korce, in sud-estul pe raul Devon, o regiune cu intinse terenuri agricole si campia litorala (latime maxima 60 km), colinara in nord, mai joasa si mlastinoasa, pana de curand in centru (partea numita Myzeqe) si tot mai ingusta spre sud unde muntii ajung pana aproape de tarm.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Albania". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ALBANIA
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan