Referat Brazilia

Incarcat la data: 03 Martie 2006

Autor: Iulia Andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 96 kb

Situarea :
 In partea de est a Americii de Sud, avand o larga iesire la oceanul Atlantic. Se invecineaza in nord cu Venezuela, Guyana, Guyana Franceza, Surinam; in est cu oc. Atlantic; in sud cu Uruguay; in vest cu Argentina, Paraguay, Bolivia si Peru si in nord-vest cu Columbia.
Suprafata :
8511970 km2

 

Istoria :
Teritoriul Braziliei este populat in epoca precolumbiana de triburi amerindiene tupi, tupayo, caribe, arahuaco s.a. Navigatorul portughez Pedro Alvares Cabral descopera la 22.IV.1500 coasta Braziliei, insa colonizarea portugheza incepe odata cu expeditia lui Martin Alonso de Souza si mai ales dupa stabilirea capitalei coloniei in orasul Bahia. In 1557 este fondat Sao Paolo, iar in 1565- Rio de Janeir. Rezistenta triburilor indiene este reprimata cu cruzime; pe plantatii sunt adusi, din a doua jumatate a secolului 16, sclavi din Africa. Miscarea de eliberare care ia nastere in secolul 18 duce la proclamarea independentei la 7.IX.1822. Pedro, fiul regelui ortughez Joao VI se proclama la 12. XII.1822 imparat al Braziliei, sub numele de Pedro I. Intre 1865- 1870 Brazilia participa, alaturi de Argentina si Uruguay, la razboiul impotriva Paraguay-ului.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Brazilia". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Braziliareferat energie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan