Referat Geografie: Areale protejate din Africa

Incarcat la data: 04 Mai 2015

Autor: Renata Abraham

Pret: 100 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1494 kb

1. Parcul National Addo Elephant
Africa de Sud a facut primul pas pentru crearea de parcuri nationale si rezervatii.
Parcul National Elephant creat in 1931 are acum mai mult de 200 elefanti intre granitele sale. Parcul, acoperind o suprafata de 241 km2, este casa mai multor specii de animale printre care rinocerul alb si 180 specii de pasari.

2. Parcul National Etosha, Namibia
Parcul National Etosha este situat in nord-vestul Namibiei, in Regiunea Kunene. Etosha s-a constituit ca parc in anul 1907, cand Namibia era colonie germana; la acel moment, parcul ce ocupa o suprafata de 100.000 km² era cea mai mare rezervatie din lume.
in prezent suprafata parcului reprezinta circa 1/4 din suprafata initiala, ramanand totusi una dintre marile arii in care vietatile salbatice sunt protejate. Denumirea de  Etosha inseamna marele loc alb si reprezinta una dintre cele mai frumoase si mai importante rezervatii din sudul Africii, bucurandu-se de o mare diversitate a vietii salbatice: 114 specii de mamifere, 340 specii de pasari, 110 specii de reptile, 16 specii de amfibieni.

3. Parcul National Serengeti, Tanzania
Parcul National Serengeti este situat intr-o regiune de savana africana din Tazania de nord, la est de Lacul Victoria si se intinde pana la granita din sudul Kenyei. Parcul ocupa o suprafața de 14.763 km2.
In anul 1929 Serengeti devine rezervatie naturala iar in 1951 este declarat parc national. In anul 1959 regiunea vulcanica Ngorongoro aflata in sud,s-a separat de Serengeti fiind declarata regiune de protectie a animalelor salbatice.

Milioane de animale strabat permanent parcul cum ar fi: mari turme de antilobe, gazele, zebre, bivoli, lei, gheparzi, girafe, hiene,caini salbatici,hipopotami etc.

Dintre cele 500 de specii de pasari care traiesc aici enumeram: vultutul, flamingo, strutul, barza etc.Dintre reptile ramarcam cateva specii de crocodili si multe specii de serpi.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Geografie: Areale protejate din Africa". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: AFRICAgeografia turismuluireferate geografieparcuri africa
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...