Siria

Incarcat la data: 21 Mai 2010

Autor: Giocas Daniel

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 346 kb

1 (1 review)

Siria este o tara din sud-vestul Asiei, din zona cunoscuta adesea ca Asia Mica, avand ca granita naturala la vest Marea Mediterana si avand ca vecini Turcia la nord, Irak la est, Iordania la vest si la sud, Israel la sud si Liban la sud si la vest.

De-a lungul intregii sale istorii, importanta politica si economica a Siriei s-a datorat pozitiei sale geografice deosebite, aflate la intersectarea a trei continente si mai multe culturi. Astazi putin s-a schimbat din punct de vedere strategic, Siria continua sa fie un punct de atractie printre multe tari ale Orientului Mijlociu, fiind de asemenea un punct nodal in politica tarilor arabe si in ostilitatile arabo-israeliene.

Relieful este format in principal dintr-un vast platou desertic, campii langa coasta si munti in partea vestica a tarii. Este traversata de Eufrat care este deosebit de important pentru agricultura.Cea mai inalta altitudine se intalneste in    Muntele Hermon 2.814 m.

Clima este in mare parte desertica, calda si uscata cu veri insorite si ierni blande, uneori cu ploi (decembrie-februarie) de-a lungul coastei si chiar cu ninsori in partea muntoasa.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Siria". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan