Studiul geografic al populatiei si asezarilor umane din bazinul hidrografic al Trotusului

Incarcat la data: 11 Iunie 2013

Autor: anica amalia

Pret: Gratuit

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11 kb

Orice calator dornic sa vada ceva maret, odata ce paseste pe aceste meleaguri, ale bazinului hidrografic al Trotusului, e incantat de ceea ce vede: falnicii strajeri formand o perdea de conifere stau de veghe de-a pururi dand dovada de vechimea asezarilor, iar panglica serpuitoare a Trotusului brazdeaza zona, astfel incat ochiul poate zari o zona mirifica, de neuitat.
             
Am ales ca tema de doctorat: „Studiul geografic al populatiei si asezarilor umane din bazinul hidrografic al Trotusului”, pentru a aduce noi informatii si detalii despre asezarile rurale si urbane si despre continuitatea locuirii din vechime a acestor teritorii. Locuind in orasul Comanesti imi este mai usor sa obtin informatiile necesare, sa fac studiul de teren pentru a face cunoscuta „Prahova Bacaului”, dupa cum numea Alexandru Vlahuta - Valea Trotusului”.
               
Elemente importante ale peisajului geografic, asezarile umane oglindesc modul cum acestea si-au adaptat mediul inconjurator in vederea satisfacerii nevoilor vietii materiale.
                
Asezarile umane nu reprezinta numai o simpla adaptare la mediul inconjurator, ci ele reflecta si influentele factorilor sociali, economici si istorici. Satele au o origine veche in cadrul zonei studiate.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Studiul geografic al populatiei si asezarilor umane din bazinul hidrografic al Trotusului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...