Succesiunea tipurilor de mediu in bazinul hidrografic Buzau

Incarcat la data: 04 Iunie 2010

Autor: vali tinna

Pret: 80 credite

Numar pagini: 17

Tip fisier: zip

Marime fisier: 206 kb

Bazinul hidrografic al raului Buzau se desfasoara in partea estica a tarii, avandu-si izvoarele in Muntii Ciucas, strabatand de la izvor la varsare trei trepte principale, care coboara  altimetric de la nord-vest spre sud-est astfel: munti (38,6%), dealuri (28,1%) si campie (33,3%). Fiecare dintre aceste trepte sunt, la randul lor , foarte divizate, determinand diferentierea mai multor subunitati de relief, care isi pun amprenta asupra regimului hidrologic al raului Buzau si a relatiilor de sinteza determinate  intre caracteristicile fizice ale bazinului si cele hidrografice.  in concordanta cu acestea  putem preciza si realiza o scurta caracterizare a mediilor geografice suprapuse acestor unitati. Astfel se pot identifica mediul montan, mediul regiunilor deluroase si mediul campiilor si podisurilor joase tabulare.


              


1.    Mediile geografice1.1    Mediul montan.


In cadrul mediului montan se incadreaza Muntii Ciucas, Muntii Buzaului si Muntii Vrancei. Acest mediu este caracterizat de valorile ridicate ale energiei de relief (in general peste 500 m/km2, frecvent peste 1000 m/km2 ) si ponderea ridicata a versantilor (80 – 90 % din suprafata) in raport  cu suprafetele interfluviale , reprezentate adesea prin creste de intersectie. Variatia pronuntata pe verticala a conditiilor climatice  se reflecta  in succesiunea etajelor biopedoclimatice. Limitele altitudinale  ale acestora variaza  in functie de latitudine  si de influentele climatice; se constata , de asemenea variatii semnificative ale conditiilor de mediu  in functie de expozitia versantilor si de orientarea lor in raport cu circulatia maselor de aer. Diferentierea substratului litologic marcheaza peisajul geografic , influentand atat configuratia reliefului, cat si  natura solurilor, compozitia floristica si desfasurarea proceselor de modelare.


Variatia conditiilor fizico-geografice determina existenta, in cadrul spatiului muntos a numeroase tipuri de mediu, ca de exemplu: mediul muntilor inalti, cu creste si relief glaciar; mediul muntilor mijlocii, mediul muntilor scunzi si versantilor situati in etajul montan inferior si   muntilor inalti si mijlocii, cu paduri de fag si de amestec, uneori spre poale si paduri de gorun;  mediul unitatilor montane cu altitudini scazute , cu interfluvii netede si largi; mediul depresiunilor intramontane, etc.Textul de mai sus reprezinta un extras din "Succesiunea tipurilor de mediu in bazinul hidrografic Buzau". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: BUZAUbazin hidrograficmediu de afaceri
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan