Turismul rural

Incarcat la data: 24 Februarie 2012

Autor: Pup Cristi

Pret: Gratuit

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 3704150 kb

Turismul rural este un concept care cuprinde activitatea turistica organizata si condusa de populatia locala si care are la baza o stransa legatura cu mediul ambient, natural si uman.

 

Termenul de turism rural are intelesuri diferite in tari diferite.
Exemple:

- in Finlanda – inchirierea unor cabane, sau oferireaa de servicii in mediul rural de tip hrana sau transport;
- in Ungaria – “turism la sat”- presupune activitate si servicii in sate; cazare la preturi mici, implicarea in activitati agricole.
- in Slovenia – “turismul la ferma” – oaspetii locuiesc cu familiile de fermieri.
- in Olanda- camparea la ferme unde majoritatea serviciilor sunt legate de activitati precum ciclismul, plimbari cu cai, etc.
- in Grecia - cazare in camere mobilate in stil traditional, cu mic dejun traditional de multe ori preparat din produse realizate in casa.

 

Turismul rural este o forma de turism care se desfasoara in mediul rural, valorificand resursele turistice locale (naturale, culturale, umane) ca si dotarile si echipamente turistice, inclusiv pensiunile si fermele agroturistice.

In lipsa unei definitii adecvate a turismului rural agreata pe teritoriul UE, termenul folosit este acel de : “turism verde”.

 

Culoarea simbol avand rolul de a distinge aceasta forma de turism de celelalte cum sunt: turismul alb – sporturile de iarna; turismul albastru – vacanta la mare, turism al luminilor – turismul urban.

 

In acest sens “turismul verde” poate fi definit ca o activitate turistica practicata atat in zonele rurale cat si in alte locuri de pe litoral unde turismul specific nu este prea dezvoltat; in zonele de dealuri si montan precum si in alte spatii rurale. turismul rural are un caracter permanent si dispune de o structura de primire eterogena reprezentata nu numai prin gospodariile taranesti ci si prin campinguri, sate taranesti.

 

In acest caz activitatea de baza a persoanelor implicate este prestarea de servicii turistice iar veniturile realizate au un caracter permanent. Turismul rural este un fenomen de data recenta.
 

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Turismul rural". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATETURISMturism rural
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan