Conceptul de sistem informational

Incarcat la data: 27 Mai 2010

Autor: Munteanu Andrei

Pret: 50 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 28 kb

Un sistem economic presupune trei componente care se interconditioneaza si care asigura functionarea lui (figura 1.8.) Aceste componente sunt: Sistemul conducator – format din ansamblul resurselor umane organizat astfel incat, prin folosirea unor proceduri specifice, precum si a sistemului informational ca instrument de lucru, sa asigure conducerea eficienta a procesului de baza;

Sistemul condus – este reprezentat prin ansamblul de resurse umane, materiale si financiare, menit sa asigure realizarea obiectivului; Sistemul informational – reprezentat prin totalitatea metodelor, procedeelor si mijloacelor infaptuirii operatiilor de inregistrare, culegere, prelucrare, sistematizare, transmitere, verificare si depozitare a informatiilor privind fluxurile de bunuri materiale si financiare, totalitatea informatiilor si resurselor umane.

Sistemul economic este o combinatie de personal, echipamente si alte mijloace care opereaza, pe baza unor metode proiectate, pentru realizarea obiectivelor unei organizatii. Sistemul economic este un or 20420v216u ganism unic, care suporta pe parcurs diferite schimbari, fapt care impune atat infaptuirea unor imbunatatiri, cat si valabilitatea performantelor sale.

In realizarea lucrarilor care fac obiectul unitatii economice, o importanta deosebita o prezinta sistemul informational. El este o componenta a managementului care exercita o mare influenta asupra functionarii eficiente a unitatii economice.

Sistemul informational managerial presupune folosirea metodelor moderne de calcul si analiza economica, programarea, optimizarea proceselor manageriale si elaborarea de metode previzionale, precum si tipizarea unor scheme de circuite informationale la nivelul managerului si a colaboratorilor acestuia.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Conceptul de sistem informational". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INFORMATICAConceptinformational-rationala
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...