Configuratia unui sistem de calcul

Incarcat la data: 05 Martie 2010

Autor: Miron Oana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 33

Tip fisier: zip

Marime fisier: 800 kb

La dezvoltarea calculatorului personal au contribuit,in mod direct sau indirect,multe descoperiri si inventii. La originea oric─ârui calculator s-au aflat  niste simple masini de calculat. Acestea au evoluat de la stadiul de mecanism la cel de dispozitiv electronic digital. 

Calculatoare electronice


Un fizician pe nume John V. Atanasoff (impreuna cu asociatul sau, Clifford Berry) este considerat creatorul primului calculator digital propriu-zis pe care l-a construit in perioada 1937-1942, pe cand lucre la Iowa State University. Calculatorul  Atanasoff-Berry (denumit ABC) a primul care a folosit tehnicile moderne de comutatie digital si tuburile cu vid drept comutatoare,introducand, de asemenea, conceptele de matematica binara si circuite logice.

Recunoasterea oficiala a avut loc in 19 octombrie 1973, cand, dupa dezbateri indelungate judecatorul federal Earl R. Larson a anulat brevetul pentru Eniac, detinute de Eckert si Mauchly, si l-a numit pe Atanasoff inventator al primului calculator electronic digital.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Configuratia unui sistem de calcul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: calcul numericreferat energie