Dispozitive biometrice

Incarcat la data: 09 Februarie 2012

Autor: stoyanova

Pret: 50 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 212911 kb

Scopul lucrarii: studierea dispozitivelor biometrice, (bio-viata,metros-a masura) caracteristicelor si  parametrilor lor.

Breviar  teoretic:
Biometria reprezinta totalitatea metodelor prin care se face identificarea sau autentificarea unei persoane pe baza datelor biometrice: amprente digitale, voce, forma fetei, irisul ocular, retina, forma palmei etc. Astazi, tehnologiile biometrice au devenit solutiile preferate ale unei arii extinse de aplicatii, in special in domeniul identificarii si verificarii personalului.

 

Este de asteptat ca biometria sa fie incorporata in solutii de securitate nationala, cum ar fi imbunatatirea securitatii aeroporturilor, intarirea granitelor, verificarea documentelor de identificare si a vizelor, prevenirea falsurilor de identitate. Bineinteles, exista domenii de aplicare si in afara securitatii nationale, cum ar fi securizarea retelelor marilor corporatii, securizarea e-banking(transfer electronic de bani), investitiile si alte tranzactii financiare, vanzarile cu amanuntul, sanatatea si serviciile sociale.

 

In Occident, toate aceste sfere de activitate beneficiaza deja de aplicatiile biometrice si se iau in considerare, ca obiective de acoperit, parcurile de distractii, bancile si alte organizatii financiare, colegiile, cantinele scolare si multe alte facilitati. Utilizarea biometriei pentru indentificarea individului devine din ce in ce mai usor de integrat si considerabil mai exacta in comparatie cu metodele curente de identificare, prin parola sau PIN.

 


Acest lucru se datoreaza faptului ca biometria determina cu precizie legatura dintre un eveniment si un anume individ, nu implica memorarea unei parole sau detinerea unui card, devenind, din ce in ce mai mult, social si economic acceptabila.

 


Nivelul de securitate oferit de o solutie biometrica este relativ foarte ridicat deoarece administratorul sistemului este singura persoana autorizata sa managerizeze datele existente in sistemul de control al accesului. Prin implementarea unui sistem biometric de securitate se elimina costurile de administrare a sistemului (carduri, personal autorizat, managementul inregistrarilor, etc) care, printr-o solutie clasica, nu pot fi diminuate sau evitate. in al doilea rand, reducerea costurilor reprezinta o consecinta directa a scaderii riscurilor de securitate odata cu implementarea unei asemenea solutii.

 

Este o realitate faptul ca cea mai mare parte a pierderilor unei companii este determinata de cauze interne. Prin gradul sporit de securitate oferit, o solutie de securitate biometrica optimizeaza o mare parte din costurile destinate securitatii.
 

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Dispozitive biometrice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DISPOZITIVEsecuritatesolutie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...