Modele de referinta pentru arhitectura retelelor de calculatoare

Incarcat la data: 10 Martie 2006

Autor: luminita carol

Pret: 50 credite

Numar pagini: 20

Tip fisier: zip

Marime fisier: 99 kb

La aparitia retelelor de calculatoare, fiecare producator de echipamente de calcul avea propriile sale protocoale de comunicatie, ceea ce facea imposibila interconectarea calculatoarelor de proveniente diferite. Pe de alta parte, subretelele de comunicatie care îsi ofereau serviciile pentru  WAN  erau si ele destul de diferite, de la companii private de telecomunicatii publice – ca, de pilda,  American Telephone and Telegraph (AT&T)  si  Bell Communications Research (Bellcore)  din S.U.A.,  desemnate prin termenul generic  "common carriers" –  si pana la societatile de stat pentru posta, telegraf, telefon, adesea si pentru radio si televiziune –  cunoscute sub acronimul  PTT.

 

Pentru ca utilizatorii sa poata sa-si conecteze între ele calculatoarele de orice productie, prin intermediul oricarui serviciu public de telecomunicatie, a rezultat necesitatea coordonarii activitatilor de proiectare, realizare si exploatare a mijloacelor de comunicatie, precum si a unei standardizari a acestora ca si a metodelor de transmisie a informatiilor. Pentru astfel de actiuni de coordonare a fost înfiintata o agentie a  Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), numita  Uniunea Internationala de Telecomunicatii [International Telecommunication Union (ITU)]; aceasta agentie are trei organisme, unul din ele – numit Comitetul Consultativ International pentru Telegrafie si Telefonie [Consultative Committee for International Telegraph and Telephone (CCITT)], azi redenumit  International Telecommunication Union - Telecommunication Standards Division  (ITU-T) – ocupandu-se de sistemele de comunicatie telefonice si de date, iar celelalte doua ocupandu-se respectiv de emisiunile radiofonice din întreaga lume si de problemele de dezvoltare a comunicatiilor.  CCITT –  avand ca membri cu drept de vot societatile nationale de  PTT  si ca membri consultativi: companii private de telecomunicatii, organizatii stiintifice si industriale, diverse organizatii internationale de profil – are sarcina de a face recomandari privind interfetele pentru comunicatii telefonice, telegrafice si de date (numerice), recomandari care devin, adesea, standarde cu caracter international.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Modele de referinta pentru arhitectura retelelor de calculatoare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: referatreferat informaticaretele calculatoare