Modele stohastice in ecologie

Incarcat la data: 03 Februarie 2011

Autor: Spider Bug

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 30 kb

Dupa cum spun M. Kac si E. Nelson, orice tip de desfasurare a timpului (fie ea determinista ori esential probabilista) care este analizabila in termeni de probabilitate poarta numele de proces stohastic.


Mai general, in schimb, in teoria probabilitatii un proces stohastic, uneori numit si proces aleatoriu, este opusul unui proces determinist (sau sistem determinist).


in loc sa avem de a face cu o singura realitate posibila cu privire la cum ar putea sa evolueze in timp, intr-un proces stohastic sau aleatoriu exista o anumita nedeterminare in evolutia lui in viitor descrisa de distributii de probabilitate. Asta inseamna ca, chiar daca conditia initiala (sau punctul de pornire) sunt cunoscute, sunt multe posibilitati cu privire la directia in care se indreapta procesul, dar unele din ele sunt mai probabile decât altele.


in cel mai simplu caz posibil un proces stohastic seamana cu o secventa de variabile aleatorii cunoscute ca si serii de timp. Alt tip de proces stohastic este un câmp aleatoriu, a carui domeniu este o regiune de spatiu, cu alte cuvinte, o functie aleatorie ale carei argumente provin dintr-o raza d valori aflate intr-o continua schimbare.

 

O anume abordare a proceselor stohastice le trateaza ca functii de una sau mai multe argumente deterministe ale caror valori sunt variabile aleatorii (cantitati nedeterministe care au anumite distributii de probabilitate). Variabilele aleatorii ce corespund unor momente diferite pot fi complet diferite. Singura cerinta este ca aceste cantitai aleatorii diferite au acelasi „tip”.
 

Cuprins:

 

1. Procesele Stohastice    3
1.1 Concept    3
1.2. Definitie si proprietati    3
1.3 Constructie    4
2. Modele stohastice in ecologie    5
2.1 Introducere in ecologie    5
2.2. Modele stohastice    5
Bibliografie – Webografie    9

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Modele stohastice in ecologie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEINFORMATICAModele