Postulatele mecanicii cuantice

Incarcat la data: 22 Mai 2013

Autor: Andra Paul

Pret: Gratuit

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 42 kb

Mecanica cunatica descrie fenomenele fizice specifice microcosmosului. Aceasta teorie este inevitabil abstracta. In urma unor experiente efectuate cu multa grija, fizicienii au descoperit ca realitatea microscopica este caracterizata prin fenomene cum este dualitatea unda-corpuscul, care pare greu de inteles.
 
Mecanica clasica nu mai este corecta cand se aplica sistemelor microscopice. Aceasta poate fi aplicata cu succes de exemplu la miscarea astrilor, a obiectelor macroscopice, dar este total nepotrivita in cazul studiului miscarii atomilor.

Astfel, notiunea de mic a sistemelor atomice capata o semnificatie absoluta. intelegerea sensului acestei micimi reprezinta baza intelegerii mecanicii cuantice. in fizica sistemelor clasice, adica a sistemelor carora li se poate aplica cu succes conceptele clasice, se presupune in mod tacit ca operatiile de masura nu perturba apreciabil starea (miscarea) acestora.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Postulatele mecanicii cuantice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan