Referat Decodificatorul Gray

Incarcat la data: 21 Decembrie 2009

Autor: Popescu Andrei

Pret: 80 credite

Numar pagini: 50

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1597 kb

5 (1 review)

Deodificatorul gray 8 segmente:
Circuite logice combinationale

Un circuit logic combinational este un circuit de comutare care se caracterizeaza prin aceea ca starea iesirilor sale la un moment dat depinde doar de starea intrarilor la un moment de timp considerat.

Decodificatorul-notiuni generale:
Codarea este aplicatia ce stabileste o corespondenta intre elememtele unei multimi-sursa (care este in general o submultime a multimii numerelor rationale) si elementele unei multimi-destinatie (care cuprinde combinatii ordonate de valori 0 si 1, numite cuvinte-cod).

Codorul este dispozitivul ce traduce valori unei intrari intr-un cod ales. Decodificarea este aplicatia inversa codarii, decodorul (decodificatorul) fiind circuitul ce furnizeaza o informatie atunci cand combinatia variabilelor binare ce i se aplica pe intrari reprezinta un cuvant-cod (adresa). Sa se proiecteze un decodificator cod Gray/ 7 segmente (logica combinationala).

Se va studia cazul in care elementele tubului de afisare cu 7 segmente sunt aprinse initial cat si cazul in care elementele tubului sunt stinse initial.

Proiectarea se va referi la o singura decada.Proiectul va cuprinde urmatoarele puncte:

a) Sa se exprime functiile logice asociate circuitului combinational cu FCD (forma canonica disjunctiva), FCC (forma canonica conjunctiva), tabel de adevar si diagrame Karnaugh.
b) Sa se obtina formele minime disjunctive si conjunctive pentru functiile logice asociate decodificatorului cod Gray/ 7 segmente

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Decodificatorul Gray". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INFORMATICADecodificatorul Gray