Referat informatica - Adaptoare video

Incarcat la data: 10 Ianuarie 2011

Autor: sergiu bmw

Pret: 50 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 43 kb

Un adaptor video asigura interfata dintre calculatorul si monitorul dumneavoastra si transmite semnale care apar ca imagini pe monitor. De-a lungul istoriei PC-ului a existat o succesiune de standarde pentru caracteristicile video, succesiune care repreyinta o imbunatatire continua a rezolutiei ecranului si a adancimii de culoare urmatoarea lista de standarde paote servi ca un scurt istoric al tehnologiei de afisare a PC-ului.

IBM a fost pionierul majoritatii acestor standarde, dar alti producatori de PC-uri compatibile le-au adaptat si ei. in preyent, IBM nu mai are aceesi pozitie de lider (nu o mai are de mult timp) iar multe dintre aceste standarde sunt depasite. Singura exceptie este VGA, un termen care inca se mai foloseste ca referire la o capacitate de afisare grafica suportata de aproape toate adaptoarele video de pe piata.


Adaptoarele video VGA de astazi, sau din viitor pot sa afiseze majoritatea programelor cu grafica color scrise pentru CGA, EGA si multe alte stadnarde depasite. Acesta va permitre sa folositi software grafic mai vechi (precum jocuri sau porgrame educasionale) pe sistemul dmneavoastra actual. Desi nu este interesant pentru cei mai multi utilizatori, unle programe mai vechi scriau direct in registrii hardware cate nu se mai regasec pe placile video actuale.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat informatica - Adaptoare video". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: referat informaticaadaptor video
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan