REFERAT INFORMATICA: ISTORIA CALCULATORULUI

Incarcat la data: 28 Aprilie 2009

Autor: maria cantemir

Pret: 50 credite

3 (2 review-uri)
1. ABACUL Primele abacuri au aparut in secolul al XIII-lea in Europa, dar cele moderne au fost realizate de catre chinezi; ultimele au fost remodernizate de catre japonezi. Cu ele se efectuau operatii de gradul I. Abacurile functionau manual si era neaparata nevoie de un nou mod de calcul. 2. ZARURILE LUI JOHN NAPIER Cu Zarurile lui J. Napier (1550-1617) se puteau efectua si inmultiri, pe langa adunari si scaderi. Cu ele se puteau scrie numere de la 1 la 15. Deci, ele aduceau cateva facilitati pe langa abacuri. 3. PASCALINA LUI B. PASCAL Blaise Pascal (1623-1662) a realizat cu doua decenii inainte de moarte o cutie cu clape si ferestre; pe clape erau numerele, care ajutau la introducerea valorilor in masina. Pascalina functiona mecanic, pe baza unor rotite dintate, si putea aduna si scadea. 4. MASINA LUI LEIBNIZ Gottfried Wilhelm von Leibniz (1646-1716) a realizat o masina care stia si sa inmulteasca (prin adunari repetate), si care avea la baza functionarii tot un sistem mecanic. 5. RAZBOIUL DE TESUT AL LUI JOSEPH-MARIE JACQUARD Aceasta inventie din 1801 era, de fapt, o modernizare adusa razboiului de tesut al lui Vaucanson din 1740. Perfectionarea a venit odata cu folosirea cartelelor perforate ca suport de memorare a comenzilor masinii. 6. MOTORUL DIFERENTIAL AL LUI CHARLES BABBAGE Charles Babbage (1792-1871) a realizat un motor care se diferentia de celelalte de pana atunci prin blocul de memorare format din cartele perforate, acesta pastrand rezultatele intermediare si datele ce trebuiau prelucrate.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "REFERAT INFORMATICA: ISTORIA CALCULATORULUI". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.