Referat Sistem de operatii binare

Incarcat la data: 19 Ianuarie 2010

Autor: Vranescu Alexandra

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 12 kb

1 (1 review)

Un Sistem binar este, in general vorbind, un sistem bazat pe 2 elemente, posibilitati, aspecte, parti, etape s.a. Acum vom descrie sistemul de numeratie binar, care foloseste drept baza numarul 2.

In sistemul (de numeratie) binar exista doar doua cifre posibile, 0 si 1. Conform definitiei lui Claude Shannon, o cifra binara contine cantitatea de informatie de 1 bit. Sistemul binar este in acelasi timp cel mai natural mod de stocare a informatiei in calculatoare, deoarece 1 bit gazduieste unitatea elementara de informatie: valoarea bitului, 0 sau 1.

In orice sistem informatic, conform definitiei lui Turing, este nevoie de o memorie fiabila (sigura in functionare). Cea mai fiabila metoda de prelucrare si stocare a datelor se bazeaza pe sistemul binar: "celula este magnetizata sau nu este magnetizata", "trece curent sau nu trece curent", "cartela este perforata sau nu este perforata" etc. Datorita usurintei implementarii sistemului binar in circuitele electronice, el se foloseste practic la toate calculatoarele moderne.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Sistem de operatii binare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INFORMATICAreferat informaticaoperatii unitare
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...