Referat Sistem informatic pentru evidenta scolara

Incarcat la data: 05 Ianuarie 2010

Autor: djjoska

Pret: 80 credite

Numar pagini: 46

Tip fisier: zip

Marime fisier: 593 kb

Baza de date (BD, Database - DB) constituie o aplicatie fundamentala in toate domeniile de activitate, civile sau de aparare: financiar, administrativ, educational, informational, de comunicatii si, nu in ultimul rand, cel al calculatoarelor. Initial a aparut necesitatea computerizarii sistemului de indosariere. O prima solutie a acestei probleme a constituit-o sistemul bazat pe fisiere, cu mai multe programe de aplicatie care ofera diverse servicii utilizatorilor, printre care si generarea de rapoarte.


Desi foarte folosit, acest sistem se dovedeste a fi extrem de redundant si greu de actualizat prin dublarea datelor si complexitatea relativ mare. in acest context, bazele de date au oferit o modalitate eficienta de tratare distribuita a datelor, intr-o resursa comuna partajata in care se include si descrierea acestora in asa-numitul catalog de sistem sau dictionar de date sau meta-date. BD asigura independenta program-date dar si controlul accesului si manipularii datelor. Sistemele de baze de date, ca aplicatie software, reprezinta cea mai importanta realizare din domeniul ingineriei programarii pe calculator.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Sistem informatic pentru evidenta scolara". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INFORMATICApericol informatic
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan