Referat Teorii ale factorilor informationali

Incarcat la data: 09 Decembrie 2009

Autor: Coman Loredana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 149 kb

Conform acestei teorii selctia subiectelor pentru stiri are loc in functie de anumite criterii subiective cum ar fi experienta si atitudinea jurnalistilor. Asteptarile publicului joaca un rol secundar, mult mai importanta
fiind politica redactionala. Pe langa politica redactionala faptul ca stirile sunt obtinute pe fluxurile de informatii
ale agentiilor de stiri nu este de neglijat. Rezulatele cercetarii Gatekeeper, focalizata in special pe presa scrisa, fapt de la sine inteles pentru dezvoltarea media din aces vreme, constituie un important punct de plecare pentru analiza factorilor care influenteaza selectia stirilor.
Modelul Gatekeeper propus de cercetatorii americani Westley und Mclean descrie procesul de selectie a stirilor in termeni apropiati teoriei stimul-raspuns a efecteolor comunicarii mediatice.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Teorii ale factorilor informationali". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Publica-teoriifactori productiereferat energie