Sisteme geografice informatice

Incarcat la data: 19 Mai 2010

Autor: Elena P

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 733 kb

Sistemul reprezinta un ansamblu de elemente interconectate care actioneaza impreuna in scopul realizarii unui anumit obiectiv.  Sistemul informational al unei activitati constituie ansamblul informatiilor, surselor, nivelelor consumatoare, canalelor de circulatie, procedurilor si mijloacelor de tratare a informatiilor din cadrul respectivei activitati. Orice activitate specifica are un sistem informational specific.

Acesta trebuie sa asigure informatii complete in cantitate suficienta, corecte si la nivelul de operativitate cerut de nivelele consumatoare. Elementul care a determinat saltul calitativ al sistemelor informationale antropice s-a datorat dezvoltarii si perfectionarilor procedurilor de prelucrare si automatizare a datelor. Astfel au aparut sistemele informatice ce reprezinta partea automatizata cu ajutorul calculatorului in cadrul unui sistem informational.

Sistemele informationale reprezinta un ansamblu tehnic si organizatoric de persoane, echipamente, norme si metode avand ca scop culegerea, validarea, stocarea, analiza (prelucrarea) si vizualizarea (afisarea) datelor si a informatiilor.

Sistemele informationale geografice reprezinta o colectie organizata compusa din hardware, software, date geografice si personal destinata achizitiei, stocarii (integistrarii), actualizarii, prelucrarii, analizei si afisarii informatiilor geografice (spatiale) in conformitate cu specificatiile unui domeniu.
 

Cuprins

1.    Notiuni introductive despre GIS (Geographical Information Systems)………………………………………………………………2
2.    Utilizarea tehnologiei GIS pentru retelele de alimentare cu apa si canalizare……………………………………………………………...5
2.1      Probleme generale………………………………………………..5
2.2      Fluxul datelor…………………………………………………….6
2.3      Analize si interogari utlizate……………………………………10
2.4      Concluzii………………………………………………………..11
Bibliografie……………………………………………………………...11
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Sisteme geografice informatice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INFORMATICEmedii geografice
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan