Sistemul de operare Windows

Incarcat la data: 28 Martie 2011

Autor: Heredeu Daniela

Pret: Gratuit

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11 kb

5 (1 review)

Microsoft Windows este numele unei serii de sisteme de operare (in engleza Operating System sau OS) create de compania Microsoft. Microsoft a introdus Windows pe piata pentru prima data in noiembrie 1985, ca un supliment la MS-DOS, deoarece interfetele grafice erau din ce in ce mai apreciate.

 

Microsoft Windows a ajuns cu timpul sa predomine pe piata de calculatoare mici, intrecand Mac OS, care fusese introdus pe piata mai inainte de catre compania Apple Computers, astazi numita Apple Inc.. La conferinta IDC Directions din 2004, vicepreşidentele IDC Avneesh Saxena a constatat ca Windows detine aproximativ 90 % din piata de sisteme de operare. Versiunea cea mai noua de Windows pentru statii de lucru existenta pe piata este Windows 7, cu mai multe editii (subvariante), pusa in vanzare in octombrie 2009.


SO Windows este unul multitasking, ceea ce inseamna ca permite executia mai multor programe in acelasi timp. Acesta a devenit in prezent cel mai utilizat SO deoarece pune la dispozitia utilizatorului o interfata grafica usor de utilizat(GUI-Graphical User Interface) bazata pe conceptul de ferestre.


Caracteristicile principale, comune tuturor programelor Windows sunt:
- Tot ceea ce afiseaza un program Windows pe ecran este cuprins in spatiul ferestrei sale;
- Interactiunea utilizatorului cu un program Windows se efectueaza prin intermediul unor obiecte grafice afisate pe suprafata ferestrei aplicatiei: meniuri, cursoare, butoane de comanda si de optiuni, casute de optiuni, bare de defilare etc;
- Majoritatea aplicatiilor au o interfata atat cu tastatura, cat si cu mouse-ul;
- Pot fi in lucru simultan mai multe programe(multitasking);
- Se pot schimba date intre programe.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Sistemul de operare Windows". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MICROSOFTWINDOWSsistemul de operare
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan