Arheologia subacvatica

Incarcat la data: 12 Ianuarie 2013

Autor: patrascoiu alex

Pret: 50 credite

Numar pagini: 14

Tip fisier: zip

Marime fisier: 3841 kb

Arheologia subacvatica, este o ramura a arheologie care este folosita pentru cercetarea epavelor si a relicvelor subacvatice. Ca si toate ramurile ale arheologiei, acesta a evoluat de la radacinile sale aflate in epoca preistorica, spre epoca clasica pentru studia mai apoi situri din toate epocile istorice inclusiv din recenta epoca industriala.

Aparitia sa a fost intarziata datorita dificulatilor aparute in accesarea siturilor si in aplicarea metodelor de salvare a artefactelor subacvatice.

La inceputurile sale arheologia subacvatica s-a luptat pentru sa se arata ca fiind o ramura utila care poate aduce contributii importante  in studierea  arheologiei. Situatia in cadrul acestui domeniul a luat o intorsura favorabila atunci cand universitatile au inceput sa fie interesate de aceasta, in acesta conditii s-a pus la punct o baza teoretica si practica a acestei discipline.

In aceste conditii arheologia subacvatica a devenit foarte populara la sfarsitul anilor 80, astfel a devenit acceptat termenul de arheologie maritina sau subacvatica care se ocupa cu studiul stiintific a trecutului vietii umane, comportamente, culturii, activitatii desfasurate in jurul sau sub occeane, marii sau râuri.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Arheologia subacvatica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ISTORIEREFERATEreferat arheologiearheologie subacvatica