Arta romana

Incarcat la data: 17 Octombrie 2011

Autor: diana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 13802 kb

Arta romana se dezvolta pe teritoriul Imperiului Roman. Este o expresie a societatii romane, a puterii statului, avand ca scop principal propaganda in favoarea politicii oficiale. De asemenea, arta exprima si pasiunea romanilor pentru ornament, gustul lor pentru fastuos, dorinta de a-si infrumuseta locuintele, palatele, templele si locurile publice.


Sculptura


in sculptura, subordonata arhitecturii, reprezentative sunt portalurile si capitaluile. Tematica, de inspiratie biblica si cu influente orientale, se caracterizeaza prin invenitivtate fabuloasa si tratare schematica a figurilor. Reliefurile romanice, comparativ cu cele antice, sunt brute, inveremenite si lipsite de frumusetea proportiilor, dar degaja forta morala. Siluetele si grupurile par sa se desprinda din masa pietrei. Animalele, chiar cele fantastce, ocupa un loc preponderent in diversele reprezentari.


Portretul


Acest gen de sculptura isi are originea in venerarea stramosilor reprezentati sub forma de masti mortuare. Portretele sunt realiste reproducand trasaturile fizice si morale ale personajului reprezentat.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Arta romana". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ARTAsculpturaarta romana