Culturi amerindiene

Incarcat la data: 15 Decembrie 2011

Autor: duca manuela

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 28364 kb

1. Civilizatiile amerindieneDaca existenta unor civilizatii indepartate era doar banuita,precum cele din Africa si Asia,in momentul descoperirii  si cuceririi Americii de europeni,acestia vor veni in contact cu civilizatii necunoscute si total diferite de a lor.Bastinasii Americii traiau izolati de celelalte parti ale lumii,aceasta fiind cauza principala a faptului ca tehnologia lor s-a dezvoltat incet,dar au creat civilizatii,au construit orase mari si au facut progese foarte mari in arte si in stiinta.

   

Societatile americane s-au dezvoltat intr-un mod independent,fiind izolate de restul lumii,acest fapt explicand aparitia mai tarzie a diferitelor  civilizatii americane si faptul ca populatia nu a reusit sa ajunga la un nivel  mai inalt de dezvoltare,ca exemplu inventarea rotii si scrierea cu litere.
   

In 1492, Cristofor Columb a crezut ca prin traversarea Oceanului Atlantic a juns in India si pe bastinasii intalniti i-a numit indieni (ei poarta numele acesta si azi provenind dintr-o eroare),care erau o populatie pasnica si binevoitoare:’’Toti umbla goi,asa cum s-au nascut,la fel si femeile,si una dintre acestea era destul de tanara.si toti cei pe care i-am vazut erau foarte tineri,incat nu observai pe niciunul  care sa aiba mai mult de 30 de ani,si sunt toti bine facuti,frumosi la trup si la chip.


Au parul gros ,aproape ca firele din coada cailor,scurt si cazand in ochi,afara de cate un smoc pe care-l arunca pe spate,si il lasa lung,fara sa-l taie niciodata.(...)Unii isi vopsesc fata,altii corpul intreg sau numai ochii,sau numai nasul.’’(Jurnalul de bord al lui Cristofor Columb).

 

Spaniolii erau satisfacuti de ideea inferioritatii oamenilor care n-au avut sansa sa se nasca in Europa crestina,ei nefiind impresionati nici macar de maiasii care traiau inca in epoca pietrei slefuite,dar atitudinea lor se va schimba  la contactul cu civilizatia aztecilor din Mexic si cea a incasilor din Peru dezmintind astfel ideea de civilizatie inferioara.
 

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Culturi amerindiene". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CIVILIZATIICulturicristofor columb
Comentarii

ok