Dictatura regala in Romania 1938-1940

Incarcat la data: 04 Martie 2010

Autor: albalac andrei

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 25 kb

Definitie. Cauzele instaurarii
Reprezinta regimul autoritar al regelui Carol al II-lea in Romania in perioada 1938-1940, regele devine din arbitru politic principalul factor de putere,guvernul, parlamentul si celelalte institutii au rol decorativ.


Cauze
Carol al II lea a fost aventurie si in plan politic; inca din 1930 a actionat prin intermediul Camarile in vederea instaurarii unei dictaturi.Astfel a incurajat toate certurile si dizidentele pentru a slabi si compromite parditele politice. Aceasta politica a dat roade in decembrie 1937 cand guvernul liberal pierde alegerile (35% din voturi numai), urmatoarele partide au fost PNT, Partidul Totul pentru tara si PNC. Regele aduce la putere guvernul national crestin condus de O.Goga si A.C Cuza. Era un guvern slab, nepoluar care oficial avea rolul de a organiza noi alegeri.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Dictatura regala in Romania 1938-1940". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ISTORIEDICTATURA
Comentarii

pare normal dar e prea putin

Cam cu gresheli da merge

 
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook