Formarea limbii romane in viziunea lui Marius Sala

Incarcat la data: 27 Martie 2013

Autor: simona G

Pret: Gratuit

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 22 kb

Marius Sala este membu al Academiei Romane, lingvist , filolog autor. Nascut la 8 septembrie 1932 in Vascau, judetul Bihor. Face scoala primara in localitatea natala, studiile liceale la Liceul Samuil Vulcan din Beius. Studiile universitare filologie, la Universitatea din Bucuresti.

Este doctor in filologie cu teza Fonetica si fonologia iudeospaniolei din Bucuresti(1967) iar din 1974 doctor docent in stiinte filologice. Este doctor honoris cauza al universitatilor din Arad, Craiova,Oradea si Timisoara.
 
Din 1953, lucreaza ca cercetator la Institutul de Lingvistica al Academiei Romane din Bucuresti, actualmente Institutul de Lingvistica „Iorgu Iordan - Alexandru Rosetti”, al carui director este din 1994.
Profesor invitat la universitati din tara si din strainatate din Heidelberg, Ciudad de México, Köln, Frankfurt, Oviedo, Málaga, Madrid si Udine.


In 1993 a fost ales membru correspondent iar in 2001 memtru titular al Academiei Romane. Obtine Premiul Academiei romane in 1970,1981, 1989.


Textul de mai sus reprezinta un extras din "Formarea limbii romane in viziunea lui Marius Sala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...