Genocidul din Rwanda

Incarcat la data: 01 Februarie 2012

Autor: stancu elena

Pret: Gratuit

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 36714 kb

Stat situat in Africa Central – Estica, cu iesire la lacul Kivu, avind vecini cu care este in conflict aproape permanent: Republica Democratica Congo la vest si Burundi la sud, plus Uganda la nord si Tanzania la est are cea mai mare densitate de populatie este format din populatiile Tutsi, ce detin cca 15 % din total (vechi pastori nomazi de neam hamit, inalti si cu spirit razboinic) si Hutu cu aproximativ 85 %   ( triburi bantu , sedentari si agricultori).


Unul dintre cele mai ingrozitoare genociduri din istoria moderna a lumii, ultimul din secolul 20, s-a petrecut in urma cu 15 ani, pe tacute, fara ca lumea sa stie ce se intampla intr-o micuta tara africana si fara ca cineva sa miste vreun deget,datorita diferentelor etnice si situatiei ciudate in care populatia majoritara este condusa sute de ani de populatia minoritara.


In perioada aprilie-iunie 1994,circa 800.000 de oameni au murit in Rwanda, in numai 100 de zile. Dupa 15 ani, calaii sunt inca in libertate, iar victimele traiesc tot cu frica.


 Masacrul petrecut in Rwanda in anul 1994 a relevat incapacitatea unei misiuni ONU de mentinere a pacii de a reactiona eficient pentru protejarea civililor, una dintre responsabilitatile fundamentale ale organizatiei internationale de securitate, daca tinem seama de obiectivele acesteia.

 

Cu toate ca era evident faptul ca are loc un genocid si nu un razboi civil, iar reprezentantii unei etnii au fost ucisi in mod violent nefiind victime colaterale ale unor confruntari armate, initial s-a refuzat interventia in mijlocul evenimentelor pentru oprirea masacrului asupra civililor. Reactia tardiva a facut ca numarul mortilor sa fie imens avand in vedere perioada relativ scurta de timp in care s-a desfasurat uciderea civililor apartinand etniei Tutsi. Amploarea evenimentului din Rwanda il situeaza drept cel mai sangeros genocid din secolul XX.
 

 

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Genocidul din Rwanda". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ISTORIEstatgenocid
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan