Mitologia greaca

Incarcat la data: 31 Mai 2012

Autor: Bleaje Alexandra

Pret: 50 credite

Numar pagini: 20

Tip fisier: rar

Marime fisier: 219095 kb

5 (1 review)

Insulele grecesti sunt recunoscute drept locul de nastere al vietii intelectuale occidentale. Pentru a intelege impactul considerabil al civilizatiei grecesti asupra tuturor realizarilor culturale viitoare ale Europei, trebuie sa ne intoarcem la perioada primordiala a umanitatii, cea mitologica.

Mitologia greaca reprezinta un ansamblu de legende care provin din religia vechii civilizatii elene, cu zei creatori, intrigi in Eden si eroi civilizatori. Aceste povesti erau cunoscute de catre toti grecii din antichitate si, in pofida scepticismului unor gânditori, le ofereau oamenilor atât ritualuri, cat si istorie.

In mitologia greaca zeii panteonului capata insusiri omenesti, insa raman, inainte de toate, personificari ale fortelor universului, care actioneaza asupra vietii si destinului oamenilor, explicand ceea ce pare inexplicabil intr-un mod rational. Ei sunt mai mult sau mai putin schimbatori si, cu toate ca uneori par a avea simtul dreptatii, sunt adesea meschini sau razbunatori.

Lumea mitologiei grecesti este complexa, plina de monstri, razboaie, intrigi si zei care intervin in permanenta. Aceste credinte pot fi comparate cu modul in care unii creationisti crestini din zilele noastre echivaleaza literal Biblia cu istoria lor.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Mitologia greaca". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEreferat istoriereferat mitologia greaca
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...