Referat Familia Capet o dinastie a Frantei

Incarcat la data: 10 Martie 2006

Autor: Gogoasa Alexandru

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 68 kb

Din 768 si pana in 1795, peste Franta regii au domnit neintrerupt. Dupa 1795, la domnia acestei tari s-au succedat, pana in zilele noastre, imparati si presedinti, cu o mica intrerupere intre 1814 si 1830 (familia Burbon). Din cei aproape 1000 de ani in care Franta a fost condusa de regi, mai mult de o treime din timp acesti regi au fost descendenti ai lui Hugo Capet, intemeietorul dinastiei Capetienilor. Desi incepand cu anul 1328, dinastiile Frantei nu s-au numit Capet, ele au fost, totusi, ramuri ale acestei familii.
Spre finalul anilor 900, regii din dinastia Carolingiana pierdusera mult din puterea lor de odinioara. in schimb, nobilii isi marisera puterea, astfel incat regii nu mai erau decat nobili feudali care erau alesi pentru a conduce in lupta alti nobili feudali.

 

In 987, cand Ludovic al V-lea a murit, nelasand mostenitori de parte barbateasca, Hugo Capet a fost ales de catre nobilime si cler rege. Acesta era un descendent al lui Robert cel Viteaz, detinand pamanturi in ile-de-France, fiind conte de Paris si duce al Frantei, unul dintre cei mai importanti nobili ai vremii.
In 987, dupa incoronarea sa ca rege, pamanturile detinute de Hugo Capet se margineau la numai o fasie ingusta de teren din imprejurimile Parisului. in 1328, anul in care Carol al IV-lea a murit, teritoriul controlat direct de regii Frantei se marise de peste 3 ori. Aceste achizitii au fost facute atat prin aliante (tratate si casatorii) cat si prin razboi.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Familia Capet o dinastie a Frantei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FRANTAreferat istoriefamilia capetmanagement franta