Referat Gandirea economica in antichitate si evul mediu

Incarcat la data: 15 Ianuarie 2010

Autor: Cristian-Alin

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14 kb

La inceput gandirea economica a fost un reflex sau o componenta a gandirii religioase continuta in texte cu o valoare sacra, ea desprinzandu-se  din acest cadru al gandirii moral-religioase si filozofic-politice abia in epoca moderna.
Primele texte in care isi fac aparitia idei economice sunt Upanisadele, Artaastra, Legile lui Manu, Dharmasatra(India), sau Codul lui Hammurabi(Egipt si Babilon), texte care pe langa reguli de baza a conduitei moralei contin si o multime de invataturi cu caracter economic, si nu intamplator s-a afirmat ca istoria doctrinelor economice a inceput cu decalogul lui Moise mentionat in Vechiul Testament.

O data cu secolul al XI-lea s-a inregistrat, mai ales economia Europei Occidentale, un reveriment sensibil, aceasta evolutie crescatoare putand fi sesizata si in zonele centrala si est-europeana.La stabilitatea etnica s-a adaugat cea politico-institutionala si alte institutii tot mai puternice precum biserica a carei autoritate a sporit nu doar in plan religios dar si politic fiind in masura de a impune asa-numita “pace a lui Dumnezeu” si a contribui la limitarea razboaielor.
Pentru economia agrara o imprejurare favorabila a constituit-o si ameliorarea conditiilor climatice, in anumite zone inregistrandu-se practic un spor substantial de produse agricole si o diversificare a acestora.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Gandirea economica in antichitate si evul mediu". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ISTORIEAntichitatereferatgandirea economicaevul mediu
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...