Regimul autoritar a lui Carol al II-lea

Incarcat la data: 18 Octombrie 2010

Autor: Maxim Mada

Pret: 80 credite

Numar pagini: 17

Tip fisier: zip

Marime fisier: 54 kb

In cei zece ani de domnie a lui Carol al II-lea, Romania a parcurs mai multe etape de evolutie. Din punct de vedere economic, criza din 1929-1933, apoi puternicul avant din anii 1934-1938 si, in sfarsit, inceputul recesiuniii (1939-1940). In ansamblu a fost o perioada de progrese notabile, cu deosebire in ceea ce priveste economia si mai ales industria.

Viata politica a fost foarte agitata, au avut loc mari confruntari intre fortele democratice si cele extremiste; partidele politice au cunoscut un process de erodare; ceea ce a inlesnit lui Carol al II-lea sa treaca la dizolvarea lor formala in martie 1938, pe fondul unei evidente ascensiuni a Garzii de Fier.

Mutatiile din vara anului 1940 n-au fost rezultatul unor evolutii firesti, ci al contextului international, al cresterii agesivitatii Germaniei. in plan cultural s-au inregistrat progrese remarcabile, atat in privinta cresterii nivelului de cultura al maselor, cat si in afirmarea unei reale elite intelectuale. Politica externa a Romaniei s-a caracterizat prin dinamism, prin efortul depus la nivel continental pentru salvgradarea pacii; pana la urma, decisiva a fost pozitia Marilor Puteri, care a condus spre cea de-a doua conflagratie mondiala, tara noastra fiind victima politicii de forta si de dictat a Uniunii Sovietice, Germaniei si Italiei.
   

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Regimul autoritar a lui Carol al II-lea". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CAROLreferate istorie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan