Viata aventuroasa a operelor de arta

Incarcat la data: 01 Februarie 2010

Autor: Radu Voda

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 18 kb

Asemenea oamenilor, operele de arta isi au si ele destinul lor. Si ele sunt pandite de tot felul de pericole: sunt rapite, furate, batjocorite, sfartecate sau lasate prada flacarilor. Peregrineaza cu invingatorii din tara in tara, asemenea unor "trofee itinerante”, urca si coboara pe scara de valori a colectionarilor si negustorilor si sunt, in ultima instanta, la discretia nesocotintei, a prostiei sau, in cazurile fericite, a pretuirii proprietarilor si custozilor lor.

Frumusetea si valoarea operelor sunt legate de pastrarea urmele mainilor maestrului care le-a facut. Opera originala are o valoare absoluta, de neinlocuit. Prin urmare, desi vor exista mereu indivizi care, dupa o catastrofa, sa deplanga exclusiv pierderea contului lor la banca, in acelasi timp nu vor lipsi niciodata adevaratii oameni, profunzi, legati de cultura, indoliati de disparitia mandrelor vestigii si neobositi in a cauta cu infrigurare venerabilele opere de arta disparute.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Viata aventuroasa a operelor de arta". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: VIATAARTAopere de arta