Baltagul

Incarcat la data: 03 Noiembrie 2011

Autor: Angheluta Andrei

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 9902 kb

Romanul este o opera epica in proza de mare intindere,cu o actiune simpla ce se desfasoara pe mai mute planuri narative,cu conflicte puternice,cu numeroase personaje,oferind o imagine ampla asupra vietii si societatii.


Ilustrativa pentru aceasta specie este creatia literara „Baltagul” de Mihail Sadoveanu.Sursa de inspiratie o constituie balada populara „Miorita”,iar romanul evoca o lume veche cu randuieli bazate pe legea nescrisa a traditiei.Totodata romanul surprinde schimbarile ce se produc la sfarsitul secolului XIX si inceputul secXX,prin patrunderea in universul muntenilor a elementelor noii civilizatii.


Temei centrale-cautarea si cunoasterea adevarului- i se subordoneaza o serie de motive:transhumanta,femeia justitiara,cainele credincios,comuniunea om-natura.


„Baltagul” este o opera epica deoarece autorul isi exprima sentimente de admiratie fata de oamenii de la munte in mod indirect,apeland la actiune si la personificare.

 

Actiunea cunoaste mare mobilitate in timp si spatiu,derulandu-se pe  percursul a 3 anotimpuri:toamna,iarna,primavara.Spatiul de desfasurare este deasemenea vast: de la Magura Tarcaului,in zona Dornelor si a Bistritei pana la Cristesti,in baltile Jijiei.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Baltagul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: BALTAGULromanlimba romana